2011-11-16 09:32:55• hírek • MTI

Az Európai Unió megújításáért dolgozik jövőre az EB

A Európai Parlament strasbourgi épülete
A Európai Parlament strasbourgi épülete

Európa megújításáért száll síkra az Európai Bizottság kedden ismertetett jövő évi munkaprogramjában.

Az említett címet viselő tervet José Manuel Durao Barroso, az európai uniós végrehajtó testület elnöke személyesen ismertette az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. A munkaprogram fő jelszavai a stabilitás, felelősségvállalás, növekedés, munkahelyteremtés, szolidaritás, valamint "nagyobb nyomaték biztosítása az unió szavának a nagyvilágban".

Barroso az EP-képviselők előtti beszédében kifejtette: a program címén azt kell érteni, hogy a bizottság szerint a jelenlegi nehéz időszak lezárása érdekében az uniós intézmények között tovább kell fokozni az együttműködést, és közös erőfeszítéseket kell tenni, amelyek gyors és hatékony választ adnak a gazdasági válságra.
A terv egyebek között azt részletezi, hogy a bizottság milyen további intézkedésekkel kívánja kiegészíteni a válság megoldását célzó javaslatcsomagot.

Eszerint jövőre a bizottság szeretne eljutni a pénzügyi ágazat reformjának lezárásához, különös hangsúlyt fektetve a befektetők védelmére. További lehetőségeket keres a testület az egységes uniós belső piac kiaknázására is.
Kiemelt cél a kereskedelmi megállapodások rendkívül széles körének előmozdítása, valamint az is, hogy az EU továbbra is "támogatást nyújtson a dél-mediterrán térség békés és virágzó fejlődéséhez".

Jövőre a bizottság 129 új kezdeményezést tervez, emellett további intézkedéseket az uniós jogszabályrendszer egyszerűsítésére és az adminisztratív terhek csökkentésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: